RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Slongs Dievanongs - Schoene Joenge [MNM]

17.11.2018

Slongs Dievanongs [Antwerpen, 24 juli 1978] is het alter ego van Charissa Parassiadis, een Antwerpse rapster. Het nummer gaat over één van haar zwaktes met name het mannelijk schoon.

Ze verklaart de liefde aan een schone jongen die haar hoofd dol doet draaien: “In mei leggen alle vogels een ei, maar wij konden niet wachten en leggen ons eitje nu al, in de heerlijke zonnestralen die in elk van ons het bloed weer sneller doet stromen”.

Ze werkte voor dit nummer samen met enkele grootheden van de media. De tekst is geschreven door Charissa Parassiadis (echte naam van Slongs Dievanongs), Youssef Chellak (Tourist LeMC) en Dr Moon (geluidstechnicus bij Wu-Tang-Clan). De arrangementen zijn van Hans Francken en Yannick de Fonderie.

BUURMAN - GOD IK EN MARJON

04.11.2018

Buurman is een Belgische rockgroep uit Limburg. De groep brengt Nederlandstalige nummers. De band telt vijf leden, namelijk Geert Verdickt [zang, gitaar, theremin], Koen Tote [bas, gitaar, trompet, sax, piano, harmonium, percussie], Stijn Gevaert [gitaar, mandoline, ukelele, piano, percussie], Maarten Moesen [drums, toetsen, percussie] en Jens Blaute [piano, toetsen, solina].

Buurman kreeg bekendheid in heel Vlaanderen toen de groep in maart 2008 tweede werd in een aflevering van het muziekprogramma Zo is er maar één op de openbare televisiezender Eén. Het debuutalbum Rocky komt altijd terug van de band verscheen in het najaar van 2008 en werd voorgesteld in een uitverkochte Ancienne Belgique. De volgende twee jaar toerde de band met deze muziek door Belgische theaterzalen en speelde ook op enkele festivals, zoals Marktrock, de Gentse Feesten en Dranouter, Boterhammen in het park en Genk on Stage. In april 2009 speelde men ook op Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis. In het najaar van 2010 bracht de band een tweede album uit, Mount Everest. Het album werd in april 2011 ook in Nederland uitgebracht. Een paar dagen later haalde het debuutalbum Rocky in België goud.