"Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit”, aldus voorzitter van de Belgische Brouwers Jean-Louis Van de Perre. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Die unieke connectie tussen bier en België is sinds 2016 door de UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed.
De biercultuur is een begrip en wordt in ganse het land beleefd. We mogen fier zijn op de creativiteit en diversiteit van het Belgisch bierlandschap zoals onder meer de lambiekbieren van Brussel en het Pajottenland, de Waalse Saisons, de West-Vlaamse oud bruine biersoorten & de grote diversiteit in verscheidene Abdij- en Trappistenbieren.. Voor elk moment hebben we wel een passend biereke. We houden van ons bier en waarderen de kwaliteit en de oneindige diversiteit ervan.
Sinds begin 2015 is de Rubensruimte omgetoverd tot de Hemelse bierkelder - 'n waar snoepwinkelke voor de bierliefhebber. Toch durven we te stellen dat we GEEN bierrestaurant zijn, eerder 'n restaurantje mè 'n té groot gamma aan BLITSE Belgische bieren. Belgisch bier speelt daarmee 'n niet onbelangrijke rol in de formule van Witloof. Indien gewenst leiden wij u doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laten wij u mee genieten van onze bijzondere ontdekkingen. Wij vinden 't kei-TOF om mè speciale bieren te koken, maar ook vinden wij 't heel BLITS om 'n TOFFE bijpassende pint te serveren bij uwe eenvoudige maaltijd voor 'n optimale smaakbeleving. Proeft, ontdekt en geniet, want de Belgische biercultuur verdient het absoluut!
brouwerij: | Vliegende Paard Brouwers, Oedelem [Provincie: West-Vlaanderen] |
volume: | 0.38 L |
alcohol: | 9.0% |
beschrijving: | De Prearis Quadrupel van Vliegend Paard Brouwers heeft ondertussen al enkele vaten van dichtbij gezien. Na de Remy Martin Cognac en Makers Mark Bourbon is er nu ook deze op Ardbeg Whiskey vaten gerijpte versie. Ardbeg? Yep, die Whiskey die bekend staat om zijn uitgesproken ‘peated’ smaakprofiel. Deze zal dus niet voor iedereen geschikt zijn. Peat, turf in het Nederlands, love it or hate it maar subtiel is het gewoonlijk niet. Deze quadrupel kreeg een 6 maanden durende rijping op Ardbeg vaten. SAMSUNG CSC Oog: Donkerbruin met een dieprode schijn. Een relatief heldere schijn. Bovenop ligt een beige schuimkraag, matige opbouw en verdwijnt eerder snel. Neus: Onmiskenbaar en uitgesproken geturfd. Rokerig, houtskool, leer en nat hout. Heel aards van aroma. Sterk. Mond: Heel rokerig in de mond en ook in de nasmaak, een rokerigheid die geruime tijd blijft hangen. Heel aards, stevig geturfd. Ook impressies van hout. Hoewel enorm sterk in smaak is de body aan de dunne kant, wat meer body had dit bier goed gedaan. Milde Carbo. Een droog, assig mondgevoel op het einde met een sterke bitter. |