ETEN

TERUG NAAR DE JAREN STILLEKES..

Bij Witloof (from Belgium) & Friterie-Renée.be draait 't niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen.

Mè 't ouder worden, maar ook mè de vaststelling dat die vanzelfsprekende smaken bijna onmerkbaar aan 't verdwijnen waren, ervoeren wij dat veel dierbare herinneringen verbonden zijn aan eten. Geuren en smaken kunnen ons onverwacht terugwerpen in de tijd. Zo ontstaan er verlangens naar geuren, smaken en sferen die we helaas ontwend zijn. "Good old-fashioned" is zoals men da' dezen' dag noemt, in ons geval geboren uit pure koekendozennostalgie.

Helemaal verdwenen is de eenvoudige, maar kwalitatieve keuken van weleer nog niet. Wijze chef-koks hebben bomma's recepten geadopteerd en vanzelfsprekend ook 'n klein beetje verrijkt mè betere ingrediëntjes. Mè 'n duur woord noemt men da' la cuisine du terroir. Maar enkel nostalgie volstaat niet om te komen tot ons gekozen conceptje. De betrachting is geweest om op 'n lichtvoetige wijze deze mijmeringen te implementeren.

Witloof gooit een blik over de schouder naar wa' achter ons ligt, naar de tijd waarin de Belg zich onderscheidde door zijn typische keuken. Te lang waren we ons niet bewust van de eigenheid en de kwaliteit van die keuken. Eenvoudige, ongecompliceerde maar zéér TOFFE gerechtjes uit de jaren stillekes bereid mè ouderwetse ingrediëntjes van TOFFE ambachtslui, welke kwaliteit en traditie respecteren voor hun eigen, 't uwe én dus ons genot. Eens te meer waardevolle tradities die aanleunen bij 't gedachtegoed dat verkondigd wordt door 't Belgisch studiegenootschap 'Academie voor de Streekgebonden Gastronomie' in Hasselt. Nous vous présentons: fijnkostmaaltijd gecombineerd met flitskost, service gecombineerd met zelfdienstbaarheid en artisticiteit gecombineerd met onze Belgitude.

Meerdere toffe vegetarische opties zijn altijd aanwezig. Wij houden zeer graag rekenschap met gasten met eventuele allergieën of intoleranties (zoals diabetes, glüten- ofwel lactosedieet). Hoewel wordt aangegeven of er aanpassingen mogelijk zijn, zijn we waar mogelijk toch nog heel graag op voorhand bekend met uw komst.

Kortom alles in huis voor 'n "goei' goesting" & dus "goe' genieten" in een vers concept binnen een artistieke context. Zeer fier om te mogen presenteren, À bientôt, à la votre,…

GENOEG GEKLAPT:

Menuuke geldend vanaf 17 juni 2020. Let wel altijd onder voorbehoud van 'n enkele wijziging.

De nummerkes achter de gerechtjes staan voor onze biersuggesties welke corresponderen met tenminste 3 van onze 400 pintjes van ons bierengamma. Voor de mensjes die er aan zouden twijfelen da' wij enkel pinten serveren: neen gij hoeft nie' te panikeren, we hebben ook TOFFE wijntjes, friskes & nog kei-veel meer in de frigo - haast gelijk 'n echt restaurantje...

*Wij krijgen dagverse aanvoer van mossels, betekent dus soms op=op. Indien u de zondag op restaurant komt bij ons en goesting hebt in mossels, dan is 't soms best om deze bij uw tafelke te reserveren om 'n eventueel heftige teleurstelling te voorkomen.