NIEUWS


ONDERSTROOM

26.04.2015

Toneelmakers maken TV

Samen met TV Maastricht, maakt de Toneelacademie Maastricht televisie onder de titel "Onderstroom". 1e Jaars studenten van de Toneelacademie zetten hun creativiteit in, zowel voor als achter de camera. Zij maken TV, poëtisch, humoristisch en altijd actueel, met en voor de bevolking van Maastricht.


Nieuw pinke: Manneken Pils

11.03.2015

Manneken Pils heeft een schitterend goudkleurige body, een stevige schuimkraag en een subtiele neus van mout en bloesems. De directe aanzet wordt gevolgd door een complexe en soepele smaak omdat tijdens het brouwen maïs werd gebruikt. De eerder bittere smaak houdt ook tijdens de afdronk aan, waardoor dit bier een uitstekende dorstlesser is. Met Manneken Pils bewijst Brouwerij Lefebvre [Quenast, Waals-Brabant] dat het zijn vakmanschap zonder nutteloze franjes en poespas kan aanwenden en dat een goed bier eigenlijk geen reclame nodig heeft.


MAASTRICHT AAN TAFEL - winter 2015

25.01.2015

MAASTRICHT AAN TAFEL (voor 't goede doel)..
25 januari t/m 8 februari 2015 - 3-gangenmenuuke aan € 25,25


Witloof steunt en neemt wederom [voor de 12de keer] deel aan dit TOFFE initiatief.

Ongeveer 25 Maastrichtse restaurants bundelen hun krachten in het teken van de Maastrichtse Gastronomie en koken voor 't goede doel. Het Maastricht aan Tafel-menu aan € 25,25 bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht en verschilt per restaurant.

Vijfentwintig eurocentjes per persoon worden gedoneerd aan het goede doel "Stichting Stille Armen Maastricht", welke sinds 1932 o.a. stille armen in de regio Maastricht fijne kerstdagen wilt bezorgen door ondersteuning in materiële zin in de vorm van bijvoorbeeld een kerstpakket.

Vijfentwintig eurocentjes lijkt misschien weinig, maar 'small change, big difference' en bewustwording bij de consument zijn én blijven het motto van Maastricht aan Tafel. Aan het eind van elk jaar hoopt de organisatie hiermee een mooie bijdrage van ongeveer € 2.000,- aan de stichting te kunnen leveren.

Witloof serveert elken' dag 'n nieuw, ander en dus vers keuzemenuuke.
Saluukes & zeer graag tot een dezer.

http://www.vvvmaastricht.nl/maastricht-aan-tafel.html


Sytze in onze herinnering

20.12.2014

Sytze, een bijzondere en zeer gewaardeerde gast vanaf het eerste uur..

17-12-1934 - † 20-12-2014


Je hebt iemand nodig, 
stil en oprecht


die als het erop aankomt
 voor je bidt of voor je vecht.


Pas als je iemand hebt
 die met je lacht en met je grient,


dan pas kan je zeggen 
ik heb een vriend.

– Toon Hermans -


LABRADOR WIJN

24.10.2014

Nieuw vriendje voor onze Leffe & Chouffe..
Prima Portugese huisvriend deze labrador uit 2009, ongekend jeugdig voor zijn 5 jaar, krachtig maar ook erg vriendelijk. Blaft niet. Kunnen deze kameraad bij ieder wijnminnend baasje aanbevelen!


Vanaf deze week nieuw: Belgische gin

24.07.2014

Naast 105 Belgische bieren, 35 Belgische Vlaamse & Waalse Jenevers, Belgo wijnen, Belgische Whisky & Belgische Eau-de-Bière vanaf deze week ook hele TOFFE BELGISCHE GIN [Tof ook met 'n Belgische tonic van Brouwerij Haacht te Boortmeerbeek].

De "Wilderen Double You Gin" van Sint-Truiden is gemaakt met 21 verschillende plantaardige- en regionale kruiden, o.a. jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander… en nog vele andere, 'n welbewuste kruidenselectie waar je niet aan de verleiding kan weerstaan! Het innerlijke conflict van een sterk karakter…

"Zwart als de duivel, puur als een Engel"…