RADIO WITLOOF

LUISTERT NU 24 OP 24 NAAR RADIO WITLOOF (BONHEUR), ons eigen piraten-radiostationneke.

Want we gaan voorbij aan geluid, chaque heure - RADIO WITLOOF (BONHEUR).

Dagelijkse programmatie

TOFFE plaatjes kunt gij aanvragen bij diverse uitzendingen door 'n maileke te sturen naar: radio@witloof.nl.


ZWART-WIT LOOF TV

De meest opmerkelijke bewegende beelden van België, elken' dag verse nieuwe herbewerking…

Toots Thielemans - ne me quitte pas

23.08.2016

Jazzmuzikant en -componist Toots Thielemans is maandagochtend op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn manager Veerle Van de Poel. Toots Thielemans overleed in het ziekenhuis, waar hij verzorgd werd na een val vorige maand. "Toots is deze ochtend in het ziekenhuis in zijn slaap overleden", zegt Van de Poel.

"Toots Tielemans lag sinds vorige maand in het ziekenhuis, nadat hij ten val was gekomen, maar het is niet zo dat er complicaties waren opgetreden. Hij is overleden door ouderdom, zijn lichaam was gewoon op. Zijn familie waakte bij zijn bed." Wellicht wordt later op de dag een rouwregister geopend in zijn woonplaats Terhulpen.

Thielemans werd in 1922 geboren in de Marollen, de bekende Brusselse volkswijk, waar hij op zijn derde accordeon leerde spelen en later ook gitaar en mondharmonica. Thielemans emigreerde naar de VS in 1952 waar hij in de bands speelde van jazz-grootheden Charlie Parker en George Shearing. Gedurende zijn carrière speelde hij samen en nam hij platen op met andere jazzlegendes als Bill Evans, Benny Goodman, Dizzy Gillespie en Ella Fitzgerald. "Bluesette" geldt als zijn bekendste compositie.

Toots' laatste optreden was op Jazz Middelheim in 2014, het festival waar hij peter van was.

[Bron: Gazet van Antwerpen]

Honeymoon Killers - Route Nationale 7

19.08.2016

The Honeymoon Killers waren een Belgische experimentele rockband uit Brussel, oorspronkelijk gevormd in 1974 door Yvon Vromman, JF Jones Jacob en Gerald Fenerberg.