"Belgisch bier, de brouwerijen en de biercultuur in België zijn zo intens verweven met de samenleving dat het onlosmakelijk deel is geworden van de Belgische identiteit”, aldus voorzitter van de Belgische Brouwers Jean-Louis Van de Perre. Belgische bieren verbinden Vlamingen, Walen en Brusselaars in een gemeenschappelijke eigenheid. Die unieke connectie tussen bier en België is sinds 2016 door de UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed.
De biercultuur is een begrip en wordt in ganse het land beleefd. We mogen fier zijn op de creativiteit en diversiteit van het Belgisch bierlandschap zoals onder meer de lambiekbieren van Brussel en het Pajottenland, de Waalse Saisons, de West-Vlaamse oud bruine biersoorten & de grote diversiteit in verscheidene Abdij- en Trappistenbieren.. Voor elk moment hebben we wel een passend biereke. We houden van ons bier en waarderen de kwaliteit en de oneindige diversiteit ervan.
Sinds begin 2015 is de Rubensruimte omgetoverd tot de Hemelse bierkelder - 'n waar snoepwinkelke voor de bierliefhebber. Toch durven we te stellen dat we GEEN bierrestaurant zijn, eerder 'n restaurantje mè 'n té groot gamma aan BLITSE Belgische bieren. Belgisch bier speelt daarmee 'n niet onbelangrijke rol in de formule van Witloof. Indien gewenst leiden wij u doorheen smaken, geuren en aroma’s. Gastronomisch en cultureel gepassioneerd laten wij u mee genieten van onze bijzondere ontdekkingen. Wij vinden 't kei-TOF om mè speciale bieren te koken, maar ook vinden wij 't heel BLITS om 'n TOFFE bijpassende pint te serveren bij uwe eenvoudige maaltijd voor 'n optimale smaakbeleving. Proeft, ontdekt en geniet, want de Belgische biercultuur verdient het absoluut!
brouwerij: | De Dolle Brouwers [Esen-Diksmuide, West-Vlaanderen] |
volume: | 0.33 L |
alcohol: | 10.0% |
beschrijving: | Boskeun, in Esen gemaakt als opvolger van de Stille Nacht, is een lentebier. Het is een krachtig bier met een specifieke smaak en aroma. Aan de kenners om bessen, zoethout, droge bladeren, vanille, chocolade en nog zoveel meer te ontdekken in de smaak, de nasmaak en het aroma. Het recept bevat bleke mout, Poperingse Golding hop in bellen, biologische rietsuiker, zuiver oerwater, hoge gisting, gisting en nagisting in de fles. Alle bieren van De Dolle Brouwers zijn niet-gefilterd, niet-gepasteuriseerd en met nagisting. Dit bier heeft 9 procent alcohol per volume. UNIEKE NAAM VOOR EEN UNIEK BIER Boskeun is de bijnaam van Jo, één van de broers Herteleer. Toen de twee broers alweer slaags geraakt waren (spelen of vechten: wat is het verschil?) had Jo een wonde aan zijn bovenlip. Dit was voldoende om hem de bijnaam Keun (een hazenlip) te geven: het Boskeun was geboren. |